I krig i Irak og Afghanistan

Hvordan er det at være i krig?

Hvorfor udsætte sig selv for fare for at løse en opgave i et fremmed land som Irak eller Afghanistan? Hvad oplever man på slagmarken og hvor meget af det tager man med hjem?

Bagom mediedækningen og helt tæt på de danske soldater i felten

I foredraget “i krig i Irak og Afghanistan” kommer publikum bag om facaden og helt tæt på de danske soldater og de vilkår de kæmper under. Jeg tager bladet fra munden og fortæller åbent og ærligt om op- og nedture, om gode og dårlige oplevelser og om succes og fiasko.
Foredraget er i to dele:

  • Situationen i Afghanistan

    Den generelle situation i Helmand provinsen. Hvad er det for nogle udfordringer de danske soldater står over for – og hvilke udfordringer står de lokale over for.

  • Oplevelser i kamp

    Her er fokus på oplevelsen af kamp. Hvordan ser det ud og hvad sker der, når kuglerne flyver om ørerne på en. Hvordan lever man med den daglige trussel om vejsidebomber eller raketangreb – og hvad gør det ved en at være i krig.

Et foredrag om mennesker

Fakta har en tendens til at blive kedelige. Jeg har bygget mit foredrag op omkring en række billeder af personer, og fortæller om den generelle situation gennem deres eller mine egne oplevelser. Det gør et svært og fjernt emne personligt.

Fokus på Afghanistan

Vores naturlige fokus er i øjeblikket på indsatsen i Afghanistan. Jeg tager derfor udgangspunkt i min udsendelse som kampsoldat til Helmand provinsen i 2009. I foredragets første halvdel får publikum præsenteret viden, der er up-to-date. I anden halvdel inddrager jeg nogle gange oplevelser og anekdoter fra Irak.

Hvem henvender foredraget sig til?

Foredraget henvender sig til det brede publikum med interesse i hvad der foregår blandt soldaterne. Det kan anvendes til folkeoplysningsregi, på højskoler, uddannelsesinstitutioner eller politiske foreninger. Emnet er i sig selv er folkeoplysende og debatskabende.
Der svares på alle de spørgsmål som stilles – også tanker om liv og død.

Skriv til mig hør mere om et foredrag, der gør at du bagefter vil du ikke kunne åbne en avis og læse om de danske soldater uden at have tanke på den virkelighed, der ligger bag ordene.

Foredraget kan afholdes både på dansk og engelsk.
Varighed: 90 min inkl. spørgsmål eller efter ønske